Sport

Hockeyster Matla scoort erop los, maar is nog niet zeker van plaats in Oranje

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Hockeyster Matla scoort erop los, maar is nog niet zeker van plaats in Oranje

[NOS] Ze noemt het zelf 'een bizarre dag'. Hockeyster Frédérique Matla maakte namens Den Bosch maar liefst zeven goals in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Pinoké. Ze scoort er sowieso op los de laatste tijd en is genomineerd als Wereldspeler van het Jaar.

"Of ik eerder zeven goals in één duel heb gemaakt? Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat antwoord is nee, haha", reageert Matla bij Langs de Lijn. "Ik wist niet wat me overkwam vandaag."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Matla presteert de laatste tijd hartstikke goed, maar sinds september behoort ze niet meer tot de selectie van het Nederlandse team. Volgens de bondscoach moest ze zich in een aantal punten echt verbeteren om weer bij de ploeg te komen.

Het blijkt goed te werken voor Matla. "Sinds ik uit Oranje ben, ben ik elke dag eigenlijk nog harder gaan trainen. Normaal was ik geen trainingsbeest, maar nu train ik zelfs op mijn vrije zaterdag."

Alles staat voor haar in het teken van terugkeren in Oranje en vervolgens met de ploeg voor olympisch goud te gaan in Tokio. Komende week wordt de nieuwe selectie van Oranje bekend. "En dan zien we het wel", aldus Matla.

Hockeysters Frédérique Matla scoort erop los

Ster advertentie
Ster advertentie