Sport
BNNVARA

'Bernal ging drie keer zo hard als de rest'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bernal ging drie keer zo hard als de rest'

De finish van de 9e etappe van de Giro d'Italia was ontzettend spannend. In de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C. geeft oud-schaatser Erben Wennemars toe dat hij de finish tien keer heeft teruggekeken "Want ik dacht: dat kan niet!".

De laatste anderhalve kilometer veranderde het asfalt in een grindpad. Egan Bernal, voormalig mountainbiker, wist daar wel raad mee.

"Een beetje sensatie voor niets"

Bernal zette de aanval in en schoot weg. Wennemars: "Ik denk dat Bernal ongeveer drie keer zo hard ging als de rest. De één ging 10 kilometer per uur en hij ging dan 30 kilometer per uur." Bernal haalde onder andere de Nederlander Koen Bouwman en de Belg Remco Evenepoel in.

Door deze aanval van wereldklasse won Bernal zijn eerste etappe in een grote ronde en staat hij 15 seconden voor op Evenepoel. Tegen NRC had Evenepoel vooraf gezegd dat de onverharde weg "een beetje sensatie voor niets was" maar niets bleek minder waar.

Zó vernederend

Wennemars zat afgelopen zondag op het puntje van zijn stoel en leefde met, onder andere, Bouwman mee. "Dat is zó vernederend als je de finish ziet en dan op grote achterstand binnenkomt. Terwijl je vlak daarvoor nog denkt: Ik ga winnen." Hij vond het erg pijnlijk.

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie