Sport
EONOS

PSV-spelers gaan tijdelijk salaris inleveren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV-spelers gaan tijdelijk salaris inleveren

De voetballers van PSV Eindhoven gaan tijdelijk een deel van hun salaris inleveren. Dat maakte de club dinsdag bekend.

In Langs de Lijn en Omstreken zegt Rik Elfrink, clubwatcher van het Eindhovens Dagblad, dat PSV hiermee zo'n drie miljoen euro bespaart. Hij legt uit dat de verlaging wordt berekend aan de hand van een staffel. "Alles boven 500.000 euro wordt met 20% belast. Daaronder heb je een aantal schijven en worden de lagere inkomens ontzien."

Naast de spelers leveren ook de directie en 250 werknemers een deel van hun salaris in.

Tevreden

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, is blij met de salarisverlaging. "Het komt op een goed moment", zegt hij. Dinsdag riep PSV de supporters via social media op om hun seizoenskaart voor volgend seizoen te verlengen. "Zo'n signaal waarin een offer gevraagd wordt van de supporters wordt krachtig onderstreept als ook de spelers laten zien dat zij een offer willen brengen."

Hij vervolgt: "Je kunt moeilijk van supporters vragen een veer te laten als de andere kant dat niet doet. De timing is slim en het is een belangrijk en goed signaal."

PSV-spelers gaan tijdelijk salaris inleveren

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie