Sport

Butter over marathon in Enschede: 'We gaan vliegen'

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Butter over marathon in Enschede: 'We gaan vliegen'

De marathon van Hamburg op 18 april is verplaatst naar Enschede. De atleten lopen die dag de klassieke afstand op een afgesloten parcours op Twente Airport.

Er doen zeventig elite-atleten mee aan de wedstrijd, waaronder Michel Butter. Hij keerde vorige maand terug van zijn pensioen. De 35-jarige Butter wilde nog één keer proberen om de olympische limiet te lopen (2 uur, 11 minuten en 30 seconden) en had daarvoor de marathon in Hamburg uitgekozen.

De afstand kan alleen niet in de Duitse havenstad worden gelopen, omdat het niet goed gaat met het aantal coronabesmettingen in de regio. Butter is blij dat hij nu een kans krijgt op het vliegveld in Enschede. "We gaan vliegen", zegt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

"Het is geweldig dat de organisatie zo'n marathon heeft weten op te zetten voor ons", zegt Butter. "Ik vind het leuk dat het op Nederlandse bodem is", vervolgt hij.

Hoe ziet parcours eruit op vliegveld?

Butter vertelt dat er nu nog weinig bekend is over de specificaties van het parcours. "Maar dat zullen rondjes zijn. Er wordt niet 42 kilometer uitgezet."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie