FC Utrecht is Feyenoord de baas

2. FC Utrecht is Feyenoord de baas

FC Utrecht heeft thuis met 3-1 gewonnen van Feyenoord, dat na twee zeges voor het eerst verloor. De Utrechters hadden het grootste gedeelte van de wedstrijd de overhand.

In de eerste helft was Utrecht beter. Quinten Timber raakte bijvoorbeeld de paal. Toch scoorde Luis Sinisterra vlak voor rust voor Feyenoord, met een schuiver (0-1). In de extra tijd was het alweer gelijk. Willem Janssen tikte binnen.

Na de pauze lanceerde Utrecht zichzelf. Binnen tien minuten stond het met 3-1 voor. Moussa Sylla en Simon Gustafson maakten de goals. De laatste was een penalty na een overtreding van Tyrell Malacia. Daarna waren er nog kansen aan beide zijden. Zowel Sander van der Streek en Mimoun Mahi als Bryan Linssen en Guus Til misten. Feyenoord claimde nog een penalty, maar die kwam er niet.

Andere wedstrijden
Later vanmiddag spelen Ajax en Vitesse tegen elkaar (14.30 uur). Ook Heerenveen-AZ (16.45 uur) is een van de topaffiches van deze zondagmiddag. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.