Sport
NOS

Kwartfinale Champions League: Ajax' wraak, of langverwacht succes Juventus?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kwartfinale Champions League: Ajax' wraak, of langverwacht succes Juventus?

Voor het eerst in twaalf jaar is het een Nederlandse ploeg gelukt om de kwartfinale van de Champions League te halen. In een uitverkochte Johan Cruijff Arena is het tijd voor de kraker tussen AFC Ajax en de regerend Italiaans kampioen, Juventus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar de Amsterdammers, als minst vermogende club in de competitie, vooral iets te winnen lijken te hebben, is dat voor het vermogende Juventus absoluut niet het geval. Na de verloren Champions League finale van 2016/2017 tegen Real Madrid is de hunkering naar Europees succes enorm.

Juventus won in 95/96 voor het laatst het miljoenenbal, tegen Ajax, en verloor sindsdien vijfmaal een Champions League finale.

Fitte Ronaldo?

De afgelopen weken stonden in het teken van de blessure van Juventus-ster Cristiano Ronaldo. De Portugees greep, tijdens een duel met Portugal, naar de hamstring en gevreesd werd voor een ernstige blessure. Hij gaf zélf echter gelijk aan tegen Ajax te kunnen spelen, en volgens coach Massimiliano Allegri lijkt hij gelijk te krijgen.

De terugkeer van Ronaldo gaat wel samen met een tegenslag voor de Italiaanse recordkampioen. Aanvoerder en verdediger Georgio Chiellini én middenvelder Emre Can zijn beiden in Turijn achter gebleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij Ajax wordt met een, zo goed als, fitte selectie naar het duel toegeleefd. Na de overwinning op Willem II leek Frenkie de Jong wat last te hebben van zijn enkel, maar volgens coach Erik ten Hag ziet ook dat er positief uit.

Geschiedenis

De Amsterdammers hebben in de laatste dertig jaar gemengde resultaten behaald tegen Italiaanse ploegen tijdens Europese toernooien. In het seizoen 94/95 veroverde Ajax de vierde Champions League, door AC Milan met 1-0 te verslaan.

In 95/96 speelde Ajax de finale tegen Juventus, dat na strafschoppen te sterk was. Ook in het seizoen 96/97 was Juventus te sterk, ditmaal in de halve finale.

Ster advertentie
Ster advertentie