Sport
BNNVARA

'Wat is er gebeurd met PSV en Ihattaren?'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wat is er gebeurd met PSV en Ihattaren?'

Afgelopen weekend ontbrak Ihattaren op het wedstrijdformulier van PSV. Geen basisplaats, en de voetballer stond ook niet in de selectie: het zorgde voor een woedende zaakwaarnemer Mino Raiola. In de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. reageert Erben Wennemars dat hij het raar vindt, "er zit nu wel een stempel op. En, je gaat denken, wat is er gebeurd."

De opvallende afwezige in de wedstrijd PSV- Ajax was PSV-voetballer Mohamed Ihattaren. Toen bleek dat de voetballer geen basisplaats en niet in de selectie volgde PSV even later met een verklaring.

Aanvaring en verklaring

"De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV", schrijft de Eindhovense club in een verklaring. "Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie."

Volgens het Eindhovens Dagblad ligt een aanvaring op de training eerder deze week ten grondslag aan de verbanning. Het is al langer duidelijk dat Ihattaren een niet al te makkelijke periode beleeft onder trainer Roger Schmidt. De voetballer komt niet veel aan spelen toe. Het was dit keer voor het eerst dat Ihattaren geen plek had in de selectie.

Mino Raiola woedend

Zaakwaarnemer Mino Raiola is boos op PSV-trainer Schmidt. "Er is gelogen en amateuristisch gehandeld door de club", zegt hij. De verklaring die PSV gaf voor het ontbreken van Ihattaren vindt hij niet horen, en volgens de zaakwaarnemer zou niet de hele selectie achter de beslissing staan.

Oud-schaatser Erben Wennemars vindt het raar, "er wordt een stempel op hem gedrukt. En, je gaat wel echt denken, wat is er gebeurd?"

Kunnen de Olympische Spelen Noord en Zuid Korea dichter tot elkaar brengen? - B.V.S.C.

Meer van B.V.S.C.

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie