Sport

Vandaag in de Tour de France: revanche voor Groenewegen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour de France: revanche voor Groenewegen?

De kop is eraf, het grootste wielerbal is geopend en vandaag gaan we verder met de tweede etappe. De koers start vandaag in Mouilleron-Saint-Germain en eindigt na 182,5 kilometer fietsen in La Roche-sur-Yon. Volg het live in Radio Tour de France vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1.

Nadat gisteren Fernando Gaviria het eerste geel pakte is het vandaag de vraag of de Colombiaan deze trui weet te behouden. Die kans is aanwezig, want net als gisteren lijkt het vandaag te eindigen in een sprint.

En mocht het vandaag in een massasprint eindigen, dan wordt het knap lastig om Gaviria uit het geel te rijden, daar de sprinter door zijn overwinning tien bonificatieseconden verdiende. En tevens doordat hij ook vandaag vermoedelijk weer bovenin meedraait.

Radio Tour de France

Beleef met ons de Tour! Volg onze Radio Tour de France pagina om niets te missen!

Witte trui

Nederland kijkt voor een overwinning weer naar Dylan Groenewegen. De jonge sprinter gaf gisteren aan 'gewoon niet de kracht te hebben', na zijn teleurstellende zesde plaats. "Ik had gehoopt hier te winnen en het geel te pakken."

Wat dit betekent voor de komende dagen, durfde Groenewegen niet te zeggen. "Het is afwachten. Het mooie van de Tour is dat er morgen weer een kans is. Dan proberen we het weer." Een schrale troost voor de sprinter: hij mag vandaag vertrekken in de witte trui.

Wie wint er vandaag? Haalt iedereen de streep en om welke schouders hangen alle truien na vandaag? Het wordt ons allemaal duidelijk tussen ongeveer 17.15 uur en 17.55 uur. Wie denk jij dat er vandaag wint?

{poll}

Waar luister jij Radio Tour de France?

Radio Tour de France-presentator Robbert Meeder is benieuwd waar jij gaat luisteren. Op de camping in Frankrijk? Op het strand in Thailand? Laat het ons weten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie