Sport
EONOS

Zeno Kieft, Nederlandse rugbyprof bij Europese topclub, stopt na dit seizoen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zeno Kieft, Nederlandse rugbyprof bij Europese topclub, stopt na dit seizoen

Rugbyer Zeno Kieft zet na dit seizoen een punt achter zijn sportcarrière. Kieft speelde ruim tien seizoenen bij de Franse topclub La Rochelle, maar zijn contract wordt niet verlengd.

De 29-jarige Kieft ziet het niet zitten om bij een andere club aan de slag te gaan en in Langs de Lijn En Omstreken zegt Kieft dat hij graag iets anders wil doen. Hij is overspoeld met berichten sinds hij zijn afscheid heeft aangekondigd. "De telefoon blijf maar afgaan."

Kieft stopt mede door het zware karakter van de sport en de kans op blessures. "Het is zeker ook een element dat meespeelt in mijn reflectie."

Kieft is een van de weinige Nederlanders die een fulltime rugbycontract wist te bemachtigen. Hij debuteerde op 18-jarige leeftijd in Frankrijk en met zijn club speelde hij bijna ieder jaar mee om de Franse landstitel en Europese prijzen. In het seizoen 2016/2017 was hij verantwoordelijk voor de mooiste try van het seizoen.

Hij hoopt zijn carrière af te sluiten met het winnen van prijzen. Met La Rochelle staat hij in de finale van de Champions Cup (de Champions League van het rugby) en kan hij de landstitel nog winnen.

Rugbyer Zeno Kieft stopt na dit seizoen

Ster advertentie
Ster advertentie