Sport
NOS

Spa-Francorchamps ook op naam van Hamilton, Verstappen derde

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Spa-Francorchamps ook op naam van Hamilton, Verstappen derde

Opnieuw geen vuiltje aan de lucht voor Lewis Hamilton. De Brit schrijft ook de GP van België op zijn naam. Teamgenoot Valtteri Bottas en Max Verstappen maken het podium compleet op Spa-Francorchamps, in exact dezelfde volgorde als in de kwalificatie.

Geen tumult

In de eerste bocht werd vooraf tumult verwacht. Verstappen wil heel snel afrekenen met Bottas voor hem. Tegelijk wil Daniel Ricciardo zijn voormalige teammaat voorbij. Het lukte de Nederlander niet om dicht naar Bottas toe te komen. In plaats daarvan werd hij aangewezen op verdedigen. Zowel Ricciardo als Verstappen schoot even van de baan in Spa, maar Verstappen bleef de Renault-coureur voor. Alle posities bleven zoals ze waren bij aanvang van de race, met Hamilton erbovenuit stekend.

Geen spanning

Door een grote crash van Antonio Giovinazzi en George Russell kwam er een safety car. Alle topcoureurs kozen in dezelfde ronde voor nieuwe banden. In ronde viertien werd het racen hervat. De verschillen tussen de eerste drie rijders was halverwege de wedstrijd niet groot. Hamilton had bijna drie seconden op Bottas en Verstappen reed daar slechts anderhalve seconde achter. Regen bleef uit en verdere spanning ook. Het was een saaie race, met aan het eind grotere tijdsverschillen tussen de toppers.

In de NOS Formule 1-podcast morgen meer over de GP van België.

Ster advertentie
Ster advertentie