Sport
EONOS

Sportforum: 'De drijfveer van Serena Williams is fascinerend'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'De drijfveer van Serena Williams is fascinerend'

De loonoffers van Feyenoord, de opmerkelijke keuzes van PSV-trainer Roger Schmidt en het fenomeen Serena Williams. Het sportforum van Langs de Lijn En Omstreken blikt ook deze week weer terug op een week vol sport.

Voetbal-coryfee Kees Jansma, verslaggever Fresia Cousiño Arias en commentator Jan Roelfs schuiven aan bij Dione de Graaff en Kefah Allush om de afgelopen sportweek te bespreken. Een week waarin Feyenoord vaak in het nieuws kwam, want de club kreeg zowel op als buiten het veld rake klappen.

De club verkeert in financiële problemen en heeft daarom aan de spelers voor de tweede keer een loonoffer gevraagd. "Het verbaast mij niet, bij Feyenoord is wel duidelijk dat het er heel slecht voor staat", zegt Cousiño Arias. "Het enige wat een beetje voor een scheve blik zorgt, is dat ze in januari wel een nieuwe spelers, Lucas Pratto, hebben gehaald."

Jansma: "Daar ben ik het niet mee eens. Sportief gezien moet een club ook voortbestaan, Feyenoord moet ook presteren. Ze proberen naast de financiële huishouding ook de sportieve huishouding op orde te houden. Noodzakelijk."

Luister hier het Sportforum terug.

De keuzes van Feyenoord zijn voor de sportforumleden wel te begrijpen, maar die van PSV-trainer Roger Schmidt over de opstelling van zijn team wat minder. "Dat hij grote spelers rust geeft, begrijp ik wel. Maar het feit dat hij ze laat invallen en niet laat beginnen, vind ik minachting van de spanning in de competitie", zegt Jansma. "Hij blijft goochelen. Hij had mijn begrip, maar dat ebt langzaam weg."

"Serena is heel veel meer geworden voor het tennis"

Naast al het voetbal zagen onze sportforumleden ook hoe tennisser Serena Williams afgelopen week haar kans op evenaring van het grandslamrecord liet liggen. Volgens Roelfs zal Williams niet snel dat record evenaren zolang Naomi Osaka, winnaar van de Australian open dit jaar, blijft tennissen zoals ze nu doet. "Ik zie Williams dan nooit die 24 titels van Margaret Court halen", zegt de commentator. "Maar als dat haar enige drive nog is, kan ze nog wel doorgaan en haar toernooien uitkiezen."

Met alle titels op zak - en daarbij ook het gemoeide prijzengeld - hoeft de tennisster het niet meer voor het geld te doen. Roelfs: "Zij is heel veel meer geworden voor het tennis." Jansma is vooral onder de indruk van de strijd die Williams als 39-jarige nog aangaat. "Ze weet eigenlijk dat ze niet meer zo goed is als zo iemand als Osaka, maar dat ze doorgaat en doorgaat", aldus Jansma.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie