Sport
NOS

Formule 1-race in drie delen prooi voor Hamilton, Verstappen direct uitgeracet

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1-race in drie delen prooi voor Hamilton, Verstappen direct uitgeracet

De eerste wedstrijd ooit in de Formule 1 op het circuit van Mugello (Italië) was er een om niet snel te vergeten. Twee keer moest de wedstrijd stilgelegd worden. Van de twaalf gefinishte coureurs was Lewis Hamilton de beste, voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas en Alexander Albon.

De zorgen waren groot bij Red Bull-Honda voor de start van de wedstrijd in Italië. Het team sleutelde lang aan de wagen van Max Verstappen. Het was allemaal voor niets, want na een paar bochten stond de Nederlander in de grindbak geparkeerd. Verstappen werd door een andere auto geraakt en kon niet zelfstandig uit het zand komen. Ook voor de winnaar van vorige week, Pierre Gasly, was de wedstrijd ten einde na minder dan een minuut. Bottas had de beste start, hij reed op kop toen de safety car de baan in kwam.

Bizar ongeval

Op het moment dat de lichten volledig op groen gingen gebeurde er een bizar ongeluk. De achterste coureurs versnelden na het zien van het groene licht, maar enkele coureurs daarvoor reden nog traag. Er ontstond een botsing, waarbij uiteindelijk vier rijders de wedstrijd moesten verlaten: Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen en Carlos Sainz. De officials zwaaiden met de rode vlag.

Dertien coureurs meldden zich voor de herstart, waar Hamilton inmiddels vooraan reed. Dit keer kwamen ze allemaal goed door de eerste ronde. Daniel Ricciardo was erg aanwezig voor in de wedstrijd. De Australische oud-teamgenoot van Verstappen reed zelfs op een bepaald moment tussen de twee Mercedes-coureurs in. Later viel hij terug tot achter Albon. De wedstrijd werd even daarvoor nog voor een tweede keer onderbroken omdat Lance Stroll de controle over zijn bolide verloor. De auto moest op een gevaarlijk punt verwijderd worden.

Statement Hamilton

Op het podium maakte winnaar Hamilton een statement 'arrest the cops' stond in witte letters geschreven op het zwarte shirt van de Brit. In de NOS Formule 1-podcast zullen morgen alle bijzondere zaken aan de orde komen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie