Sport
EONOS

Tour en tennis onzeker in Frankrijk

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour en tennis onzeker in Frankrijk

Het is nog maar de vraag of eind augustus de Ronde van Frankrijk zal doorgaan en ook Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs, is in september nog allesbehalve zeker. Dat heeft Roxanne Maracineanu, de Franse minister van sport, gezegd. Volgens haar wordt het allemaal krap en hebben sportevenementen op dit moment geen prioriteit.

Nog niet zo lang geleden hoopte Maracineanu dat de Tour de France kon doorgaan maar nu klinkt er dus een heel andere geluid. Maar volgens correspondent Frank Renout is dat niet zo heel vreemd.

In Langs de Lijn En Omstreken zei hij dat de minister de verwachtingen probeert te temperen. "Ze weet natuurlijk dat het publiek op dit soort evenementen zit te wachten, zeker nu alle Fransen in quarantaine leven. Ze weet ook dat de organisatoren staan te springen, uit sportieve belangen maar ook uit financiële belangen."

Tour en Roland Garros nog niet zeker

In Frankrijk kunnen grote sportevenementen pas na half juli plaatsvinden maar Maracineanu zegt dat dat ook wel eens na september kan worden, misschien wel totdat er een vaccin is tegen corona. En als de Tour dan een keer niet wordt gereden is dat volgens haar niet alsof de wereld vergaat.

Hoewel ze eerder voor het doorgaan van de Ronde pleitte denkt Renout niet dat er sprake is van een ommezwaai. "Ik denk dat ze oprecht die verwachtingen een beetje wil temperen. Misschien heeft ze wel informatie over beslissingen die in de maak zijn in de Franse politiek."

Ook al wil iedereen dat de Tour doorgaat, net als voormalig topsporter Maracineanu, voorzichtigheid blijft geboden. Ook daarom is het nog onzeker of de Franse voetbalcompetitie wordt uitgespeeld.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie