Sport

Bondscoach Otter moet Knegt afremmen, rentree aanstaande

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bondscoach Otter moet Knegt afremmen, rentree aanstaande

[NOS] De meest besproken naam bij het NK shorttrack is uitgerekend de naam van de man die niet meedoet: Sjinkie Knegt. Zelf hoopte hij dit weekend in Leeuwarden zijn wedstrijdrentree te maken, maar dat ging niet door.

Een jaar nadat hij door een ongeluk met zijn houtkachel ernstige brandwonden opliep, hoopte hij weer in competitief verband op het ijs te staan. Het zou de comeback markeren van de man die het gezicht en de drijvende kracht was achter de successen van de shorttrackmannen.

Maar bondscoach Jeroen Otter stak er een stokje voor. Het NK komt nog wat te vroeg, oordeelde Otter, die de gretige Knegt tegen zichzelf wilde beschermen.

Otter over de aanstaande rentree van Knegt

Otter zegt dat Knegt een goede indruk maakt, maar dat hij nog niet snel genoeg hersteld van intensieve inspanningen. De bondscoach mikt op een terugkeer van de 30-jarige Fries tijdens de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht op 14, 15 en 16 februari.

Verbaasd

Knegt heeft Otter verbaasd tijdens het revalidatieproces. Soms gaat het heel goed met Knegt, maar af en toe heeft de Fries ook moeilijke dagen. De bondscoach heeft een dergelijke situatie nooit eerder meegemaakt. "Het is veel gemakkelijker om een gebroken been in te schatten, dan iets wat Sjinkie heeft meegemaakt."

Het 'alfamannetje' is volgens Otter op de weg terug. "Hij gaat zijn plekje weer innemen. Dat begint met vaker op kop rijden, met inhalen, met zeggen hoe anderen het moeten doen, of klagen over anderen, of klagen waar je maar over kan klagen, want we weten dat Sjinkie dan in de juiste mood terecht komt."

Ster advertentie
Ster advertentie