Sport
EONOS

'Sanchez in de basis bij Ajax geeft ons nog de droom dat we Ajax 1 kunnen halen'

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sanchez in de basis bij Ajax geeft ons nog de droom dat we Ajax 1 kunnen halen'

In Langs de Lijn en Omstreken behandelen forumleden Arno Vermeulen (NOS Sport), Sinclair Bischop (ESPN), Thijs Zonneveld (AD) diverse eredivisieteams aan de hand van hun zogenoemde 'hoofdrolspelers'. "Dat Sanchez in Ajax 1 speelt, geeft mij nog de droom profvoetballer te worden", klinkt het in het Sportforum.

Ajax zonder Alvarez in topper tegen PSV

Afgelopen zondag pakte Ajaxcied Edson Alvarez zijn tiende gele kaart van het seizoen. Hiermee zorgde de Mexicaanse middenvelder voor een negatief clubrecord. "Dure fout, want hij is van grote waarde voor Ajax. Hij is een temperamentvolle speler, er hard ingaan zit in zijn spel. Het is zijn verantwoordelijkheid om daarmee om te gaan", zegt Bischop. "Achteraf afgeven op de scheidsrechter vind ik dom", vult Zonneveld aan. "Bassey zal het gat moet opvullen tegen PSV. Als middenvelder vind ik hem bijzonder, maar als centrale verdediger is hij niet goed", aldus Vermeulen. Zonneveld wil ook de back Sanchez bespreken: "Sanchez op rechtsback geeft ons de droom dat we Ajax 1 nog kunnen halen."

Video niet beschikbaar

Gelderse derby kleurt geel-zwart met behulp van Cillessen

De eredivisiezondag trapte af in de 'bloedkuul' oftewel de Goffert, waar Nijmegen en Arnhem recht tegenover elkaar stonden. De Gelderse derby kleurde geel-zwart, want Vitesse won met 4-1 van NEC met behulp van NEC-doelman Jasper Cillessen. "Sinds de winterstop vind ik hem al matig. Geen goede wedstrijd gespeeld tegen Frankrijk met Oranje. Misschien voelt hij aan dat Bijlow weer fit is. Er staat in ieder geval geen keeper met vertrouwen", aldus Bischop. Zonneveld ziet Cillessen als het gepeste jongetje van de klas: 'Er zijn een paar grote ex-spelers (Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder) die hem hebben neergezet als vervelend mannetje en sindsdien is er wat aan de hand met hem. "Het is natuurlijk ook geen voordeel dat hij bij NEC speelt. Hij wordt er niet beter van. De carrière keuze is best wel opmerkelijk. Bijlow speelt straks belangrijke Europese wedstrijden en daar gaat Koeman uiteindelijk voor kiezen. In de Nations League gaat Koeman met Bijlow beginnen", aldus Vermeulen.

Video niet beschikbaar

Orkun Kökçü het boegbeeld van Feyenoord

Het was een goede week voor de koploper van de eredivisie. Feyenoord versloeg afgelopen donderdag eerst AS Roma in de kwartfinale van de Europa League en gister won het met 3-0 van de hekkensluiter SC Cambuur. Vanavond organiseren de Feyenoorders Idrissi, Taabouni en Kökçü een iftar (een ramadan maaltijd) voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Hij gaf aan dat dit hem veel kracht geeft. In de winterstop is hij ook naar Mekka geweest. Je ziet een groot contrast met de Kökçü van een aantal jaar geleden. Arne Slot speelt daar ook een rol in", zegt Bischop. Verschillende media schrijven dat Manchester United, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Liverpool en Benfica op de tribune zitten voor Kökçü. De vraag luidt: is hij er klaar voor? "Een jaar geleden had ik 'nee' gezegd. In Italië willen ze hem meteen hebben na die wedstrijd tegen AS Roma. In Europese wedstrijden kan je meten hoe goed hij is. Hij was met kop en schouders de beste speler van het veld. Hij is er klaar voor", aldus Vermeulen.

Video niet beschikbaar

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie