Sport
EONOS

'Ajax moet Zerrouki voor de neus van Feyenoord wegkapen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ajax moet Zerrouki voor de neus van Feyenoord wegkapen'

"Het zou tactisch zijn van Ajax als het Ramiz Zerrouki van FC Twente haalt, dan maak je Twente en Feyenoord zwakker." Dit zegt voormalig schaatser en voetballiefhebber Erben Wennemars in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken, waar ook voetbaltrainer Gertjan Verbeek en voetbalcommentator Frank Snoeks deel van uitmaakten, over de beoogde aankoop van Feyenoord.

"Je zou een goede technisch directeur zijn", zegt Verbeek gekscherend. Als het aan de voormalig trainer van Twente ligt, blijft Zerrouki in Enschede voetballen. "Hij heeft een contract. Dat heeft hij met volle verstand getekend."

Ramiz Zerrouki (24) speelde in de jeugd van Ajax en maakte in 2019 zijn debuut in het eerste van Twente. Hij staat al sinds de zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. Twente houdt echter voet bij stuk en laat de Algerijnse international niet gaan.

Verbeek begrijpt dat Feyenoord belangstelling heeft voor de middenvelder. "Je maakt de concurrentie zwakker en je wordt er zelf sterker op." Verbeek zegt dat Twente pas in de zomer tot verkoop over moet gaan, omdat het contract van Zerrouki nog tot de zomer van 2024 doorloopt. "Dan gaat hij op een andere manier weg. Dan komt er misschien er wel een mooiere club dan Feyenoord."

Snoeks heeft een ander idee. "Feyenoord kan Zerrouki beter volgende week kopen. Dan speelt hij eerst komend weekend namens Twente tegen Ajax en een week later kan hij het in het Feyenoord-shirt opnemen tegen de Amsterdammers."

Klik hieronder voor de gehele uitzending van het Sportforum, waarin ook de situatie bij PSV en Ajax en het schaatsweekend aan bod kwamen: https://www.nporadio1.nl/uitze...

Of luister de podcast ((ook beschikbaar in verschillende podcastapps): https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie