Sport
NOS

Ciccone wint Alpenetappe in Giro vanuit grote kopgroep met acht Nederlanders

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Ciccone wint Alpenetappe in Giro vanuit grote kopgroep met acht Nederlanders

Giulio Ciccone kwam als eerste boven in Cogne waardoor hij voor de derde keer in zijn loopbaan een etappe wint in de Giro d'Italia. De Italiaan was de sterkste van een kopgroep bestaande uit 28 renners.

Bij die 28 zaten acht Nederlanders. Thymen Arensman was van hen de best geklasseerde, op plaats vijftien in het algemeen klassement. Koen Bouwman zat vooral mee om punten te sprokkelen voor het bergklassement. Hij zonderde zich samen met Mathieu van der Poel en Martijn Tusveld af van de rest op de eerste beklimming van de dag.

Na het bereiken van de top, was de missie voor Bouwman geslaagd. Hij neemt de bergtrui over van Diego Rosa. De drie Nederlanders zagen de concurrenten snel naderen en konden op de volgende klim niet met het tempo mee. Ciccone, Santiago Buitrago en Antonio Pedrero vormden vanaf dat moment de kopgroep, waar later Hugh Carthy bij aansloot. Op de slotklim ging Ciccone solo verder. Tusveld werd de beste Nederlander op plaats vijf.

Geen spektakel

Het peloton deed het rustig aan, zeven minuten later kwamen de eerste klassementsrenners over de streep. Er verandert niets in de top van het klassement. Richard Carapaz houdt negen seconden voorsprong op nummer twee Jai Hindley. De Giro duurt tot en met volgende week zondag.

Ster advertentie
Ster advertentie