Sport
EONOS

Emotionele Hans van Zetten wilde dominee worden: 'Maar bleek een bastaardkind'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Emotionele Hans van Zetten wilde dominee worden: 'Maar bleek een bastaardkind'

Bijna iedereen kent hem van "Hij staat!". Het zijn de woorden van NOS-turncommentator Hans van Zetten, bij de gouden oefening van Epke Zonderland op de Olympische Spelen in Londen. Nu is er een boek over hem, geschreven door Marijn de Vries en Lidewey van Noord. In Langs de Lijn En Omstreken doet de commentator z'n verhaal.

Van Zetten wilde vroeger graag dominee worden. Maar rond z'n tiende ontdekte hij iets schokkends. "Ik kwam het trouwboekje van m'n ouders tegen. En toen zag ik dat de huwelijksdatum op een leeftijd lag dat ik al 1,5 was. Dus ik was geboren uit een ongehuwde moeder. Dus was ik een bastaardkind, en die komen niet in de hemel. Daardoor bedacht ik me dat ik niet uit de Bijbel kon doceren."

Zonderland

Voor de rest van z'n leven zijn de woorden "Hij staat!" verbonden aan het leven van Van Zetten. En ook voor Epke Zonderland zijn het zijn het speciale woorden. "Ik heb het heel vaak gehoord. Wat dat betreft zijn Hans en ik sinds die dag onlosmakelijk aan elkaar verbonden."

Beluister hier het complete gesprek met Hans van Zetten.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie