Sport

Kraker in Amsterdam: recht PSV de rug of deelt Ajax nieuwe mokerslag uit?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kraker in Amsterdam: recht PSV de rug of deelt Ajax nieuwe mokerslag uit?

'Van titelgevecht naar tobbende topper', kopte het AD deze week. En 'PSV kan tegen Ajax alle trammelant van zich afspelen', stond groot op de Telegraaf. Het is duidelijk dat Ajax-PSV van vandaag, 16.45 uur, volledig anders is dan voorgaande edities.

De belangen zijn groot vanmiddag in de Johan Cruijff Arena: de Amsterdammers willen het achtervolgende AZ op drie punten houden en PSV coach Ernest Faber hoopt voor een ommekeer te kunnen zorgen in de aanhoudende crisis.

Eindhovense chaos

Beide ploegen steken niet in een fantastische vorm, maar vooral voor PSV zijn er rustigere perioden geweest om naar Amsterdam af te reizen. Na het ontslag van clubicoon Mark van Bommel is de storm niet gaan liggen. Zo werd er verloren van NAC, in de KNVB Beker, en wisten de Eindhovenaren niet te winnen van promovendi Twente en VVV.

Na het gelijkspel tegen Twente verzamelde een boze groep supporters zich voor de ingang van het Philips Stadion. Tijdens de wedstrijd werden spandoeken getoond, gericht aan algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur John de Jong. Die laatste zou daar vooral veel last van ondervinden en twijfelt serieus aan zijn toekomst bij de club.

Als klap op de vuurpijl werd ook de belangrijke aanvaller Steven Bergwijn verkocht aan het Engelse Tottenham Hotspur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen Ziyech en Neres, wél Onana

In Amsterdam spreken ze nog niet van een crisis, maar het is duidelijk dat de landskampioen niet in grootse vorm verkeert. Ajax verloor niet alleen drie van de laatste vijf competitiewedstrijden, maar zag ook steunpilaren Hakim Ziyech en Daley Blind uitvallen. Ook David Neres is nog niet hersteld van een knieblessure.

Tijdens de persconferentie was er wel positief nieuws over Blind te melden. Na een periode van rust is hij weer hersteld van een ontstoken hartspier, en kan de verdediger weer volop meetrainen.

Keeper André Onana werd afgelopen weekend, tegen Groningen, nog vervangen door Bruno Varela, maar trainde deze week weer volledig mee en is dus weer inzetbaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Eredivisiekraker Ajax - PSV is vanaf 16.45 uur live te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie