Sport

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko over coronavirus: 'Voetballers werden ook een beetje zenuwachtig'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko over coronavirus: 'Voetballers werden ook een beetje zenuwachtig'

[NOS] Dinsdag komt de UEFA - in een conference-call - bijeen om een beslissing te nemen over het eerste grote toernooi op de sportkalender: gaat het EK komende zomer door, of wordt het uitgesteld? Meningen daarover zijn er in ieder geval genoeg. Als het aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko ligt, wordt het toernooi uitgesteld. Samen met voetbalcommentator Arno Vermeulen bespreekt hij in NOS Langs de Lijn de alternatieven en zorgen.

Evgeniy Levchenko en Arno Vermeulen over corona en voetbal

"Het is niet duidelijk hoe het virus zich verder ontwikkelt, kijk maar naar Italiƫ", zegt Levchenko. "Uitstel is de enige juiste beslissing, ook omdat het EK in 12 landen gespeeld wordt. Ik denk bovendien dat december te vroeg komt."

'Uitstel onvermijdelijk'

Ook Vermeulen denkt dat uitstel van het landentoernooi onvermijdelijk is. De vraag is: waar naar toe? "De kalenders zijn bommetjevol", zegt Vermeulen, wijzend naar de finale van de Nations League van de UEFA en het WK clubteams van de FIFA in de zomer van 2021.

"En die bonden gunnen elkaar ongeveer niks, dus die gaan ook geen ruimte maken. Het wordt niet zo heel makkelijk het EK een jaar te verplaatsen."

Spelers worden zenuwachtig

Als voorzitter van de spelersvakbond volgt Levchenko de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Hij staat in continu contact met spelers en KNVB. "Je merkt wel dat ze ook een beetje zenuwachtig worden."

Ster advertentie
Ster advertentie