Sport

Erben en Patrick - Het kabinet moet in beweging komen

BNNVARA
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick - Het kabinet moet in beweging komen

Drie uur gym op basisscholen door een erkend gymleraar: dat ziet Erben Wennemars wel zitten. SP-Kamerlid Michiel van Nispen komt met een initiatiefwet om dat waar te maken. Volgens Erben en Patrick is het daarom tijd dat het kabinet in beweging komt.

Leraren ontlast, prestaties omhoog

Eerder kwam Van Nispen al met de initaitiefwet voor beter bewegingsonderwijs maar Sander Dekker heeft er - ondanks de positieve ontvangst in de Kamer - niets mee gedaan, vertelt Erben. Hij hoopt dat daar nu wél verandering in komt. "Ik vind het ongelofelijk belangrijk omdat ik echt geloof in de kracht van bewegen. Kinderen bewegen te weinig en ik ben bang dat we daar last van gaan krijgen." Denk aan hogere zorgkosten en andere problemen in de samenleving, betoogt Erben.

Quote

Dit is een oplossing maar ik geloof dat het nog niet geland is in de samenleving wat het belang is van bewegen.

Erben Wennemars

Met de initiatiefwet hoopt Van Nispen dat de leraren worden ontlast, leerprestaties omhoog gaan en natuurlijk dat leerlingen gezonder worden. De 275 miljoen euro die dat zou kosten is volgens Erben zeer goed besteed. Maar niet alle scholen zitten erop te wachten, volgens hen is een verplicht aantal uren gym in strijd met de vrijheid van onderwijs.

De kracht van bewegen

"Dit is een oplossing maar ik geloof dat het nog niet geland is in de samenleving wat het belang is van bewegen." Volgens Erben gaat het namelijk niet over topsport maar het gaat puur over gezondheid en de kracht van bewegen. De grote sportevenementen die in Nederland plaatsvinden zijn natuurlijk ook leuk, maar 'gewoon fit zijn' brengt de samenleving verder. Het zorgt voor meer creativiteit, het is belangrijk. "Dus daar moeten we nu eens een keertje echt iets aan gaan doen!" Kortom, basisscholen en het kabinet moeten in beweging komen.

Erben Wennemars is elke maandag tussen half 2 en 2 te horen op NPO Radio 1 in De Nieuws BV.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie