Sport

Sportforum: 'Iedereen geeft elkaar knuffels en zit aan de gezichten, dit is niet het goede beeld'

EONOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Iedereen geeft elkaar knuffels en zit aan de gezichten, dit is niet het goede beeld'

In het Sportforum praten Dione de Graaff en Hans van der Steeg over de afgelopen sportweek. Samen met voetbalanalist en oud-international Leonne Stentler, voetbalverslaggever Joep Schreuder en op afstand journalist Kees Jansma blijft geen sportnieuwtje onbesproken.

Zo ook het nieuws dat de Nederlandse handbalsters, de huidige wereldkampioenen, door Duitsland zijn uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap. Maar denk ook aan de loting van de Europa League voor PSV en Ajax.

Beluister hier via de Podcast-pagina van NOS Langs de Lijn Sportforum de hele uitzending terug.

Ook het nieuws over de strengere lockdown bleef in het Sportforum niet onberoerd. Voor de toespraak van minister president Mark Rutte was het nog maar de vraag of het betaalde voetbal en de topsportcompetities doorgang konden vinden. De topsporters konden opgelucht ademhalen, volgens het ministerie moeten de sporters zich goed kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio.

Een logische beslissing van het kabinet, daar zijn de leden van het Sportforum het wel over eens. Maar zegt Stentler, topsporters moeten wel beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor een groot deel was Ajax vorige week het middelpunt van de sportweek: het Champions League-duel tegen Atalanta en vervolgens de loting voor de Europa League, Quincy Promes en Klaas-Jan Huntelaar die plotseling aankondigde dat dit weleens zijn laatste seizoen zou kunnen zijn. Ook de geruchten over Erik ten Hag en een eventueel vertrek naar Borussia Dortmund bereikten de oren van het Sportforum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie