Sport
NOS

Van Gerwen na verloren WK-finale: 'Heb mezelf tekort gedaan, heel simpel'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Gerwen na verloren WK-finale: 'Heb mezelf tekort gedaan, heel simpel'

Teleurgesteld zat hij achter een dozijn microfoons, Michael van Gerwen. Zo kort na de WK-finale, waarin hij geen moment dicht bij een vierde wereldtitel kwam, kon hij maar één conclusie trekken. "Op belangrijke momenten heb ik mezelf tekort gedaan."

Van Gerwen na verloren WK-finale: 'Heb mezelf tekort gedaan, heel simpel'

Van Gerwen nam het zichzelf "heel erg kwalijk". Hij moest toezien hoe Peter Wright, die hij in 2014 nog klopte in de finale, de kansen op dubbels wél benutte.

Wright nam een 2-0 voorsprong, waarna Van Gerwen terugkwam tot 2-2, maar al snel stond het 4-2 voor de Schot.

'Dat mag niet gebeuren'

Er waren een paar momenten waarop Van Gerwen het tij had kunnen keren. "In de vijfde set mis ik zes pijlen om hem te breken, dat mag gewoon niet gebeuren. Daar baal ik van natuurlijk. Ik heb het aan mezelf te danken, hij deed de juiste dingen op de juiste momenten. Hij maakte weinig fouten."

Slecht wilde Van Gerwen zijn optreden niet noemen. "Ik gooi een redelijke partij, alleen niet op de juiste momenten. Je moet op de juiste momenten toeslaan en dat heb ik vanavond nagelaten."

Ook Wright zag dat Van Gerwen dubbels miste. "Maar ik dacht voor de wedstrijd al dat ik zou kunnen winnen. Dat zei ik ook. Het is wel extra speciaal als je Michael verslaat, hij is de nummer één van de wereld en heeft alles al een keer gewonnen."

'Ik verlies niet de wereld'

Hoe gefronst de wenkbrauwen van Van Gerwen ook waren, de dertigjarige Brabander probeerde toch te relativeren. "Weet je wat het is? Uiteindelijk verlies ik een wedstrijd, ik verlies niet de wereld. Maar ik wilde heel graag dit toernooi winnen en dat is niet gelukt. Het zal de volgende keer beter moeten, heel simpel."

Ster advertentie
Ster advertentie