Sport
NOS

PSV komt zonder schade wedstrijd tegen ADO Den Haag door

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV komt zonder schade wedstrijd tegen ADO Den Haag door

In het Philip Stadion had PSV weinig moeite met ADO Den Haag. Met twee goals van Noni Madueke en één van Eran Zahavi en Ryan Thomas werd het verschil gemaakt (4-0).

PSV wilde niet spelen tegen ADO. De club had bij de KNVB om dispensatie gevraagd om in Europa goed voor de dag te kunnen komen. PSV wordt namelijk geteisterd door het coronavirus. Dumfries, Hendrix, Gakpo, Rosario, Viergever; ze waren er allemaal niet bij vanmiddag. Adrian Fein maakte door de vele afwezigen zijn basisdebuut.

Slechts één goal

Een penalty voor PSV of niet, dat was de vraag die scheidsrechter Jochem Kamphuis na tien minuten moest beantwoorden. In eerste instantie was het antwoord ja, maar de videoscheidsrechter stuurde Kamphuis naar het scherm. Eran Zahavi werd heel licht uit balans gebracht door Milan van Ewijk en viel laat. Toch was de conclusie van de arbiter na een minutenlange onderbreking hetzelfde: een penalty. Zahavi benutte zelf de strafschop en maakte zodoende zijn eerste eredivisiegoal voor de Eindhovenaren. Een veel sterker PSV kon slechts één keer scoren in de eerste helft tegen een zwak ADO. Malen kreeg voor rust nog een geweldige kans, maar schoot over.

Malen mocht niet aan de tweede helft beginnen van trainer Roger Schmidt. Ook Mohamed Ihattaren werd verzocht het veld te verlaten. Philipp Max en Noni Madueke kwamen er in. Laatstgenoemde verdubbelde de voorsprong met een harde knal van net buiten de zestien (2-0).

Drie debutanten

Het was geen grootse wedstrijd van PSV, maar de score liep verder op. Mario Götze vond de paal, via invaller en debutant Richard Ledezma viel de bal voor de voeten van Ryan Thomas, die deze wedstrijd als rechtsback speelde. De Nieuw-Zeelander krulde de bal prachtig in de goal (3-0). Talenten die normaal bij Jong PSV voetballen kregen nog een invalbeurt cadeau: Luis Felipe en Ismael Saibari mochten een paar minuten meedoen. Ook dat leverde geen problemen op. Madueke zorgde zelfs voor het slotakkoord, uit de draai prikte de Engels voetballer van Nigeriaanse afkomst de bal in het hoekje (4-0).

PSV staat nu met Heerenveen op een derde plaats op de ranglijst, twee punten achter koplopers Ajax en Vitesse.

Nu wel succes voor AZ?

Kan AZ voor het eerst dit seizoen drie punten veroveren? Die vraag wordt om 20.00 uur beantwoord bij AZ-RKC Waalwijk. Flitsen zijn te horen in de lopende programmering van NPO Radio 1. In NOS Langs de Lijn, dat om 22.00 uur begint, wordt onder andere teruggeblikt op het Eredivisieweekend.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android

Ster advertentie
Ster advertentie