Sport

Verstappen pakt poleposition bij GP van Brazilië

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen pakt poleposition bij GP van Brazilië

Max Verstappen start zondag voor de tweede keer dit seizoen van poleposition. De Nederlander was op de 46ste verjaardag van zijn teambaas Christian Horner de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië.

De Red Bull-coureur troefde op het zonnige Interlagos met 1.07,508 Sebastian Vettel (Ferrari/1.07,631) en wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes/1.07,699) af.

Eerder op pole

Verstappen stond eerder dit seizoen in Hongarije op pole. Dat was toen voor het eerst in zijn loopbaan. Enkele weken geleden in Mexico was hij ook de beste in de kwalificatie, maar moest hij door een straf voor het negeren van een gele waarschuwingsvlag de beste startpositie weer inleveren.

Verstappen was al goed in de derde vrije training, waarin hij de tweede tijd neerzette achter Hamilton. Daarna was hij onaantastbaar in elke van de drie kwalificatiesessies. Zowel in de eerste, tweede als derde was hij een klasse apart.

Echt foutloos was de Nederlander niet. In zijn eerste tijdrun in het beslissende deel van de kwalificatie moest hij een keer zwaar corrigeren. In zijn tweede tijdronde verbeterde hij zich als eerste van de toppers naar 1.07,508. Vettel probeerde het wel, maar miste de eerste plaats op 0,123 seconde.

Inhaalrace Leclerc

Zijn teamgenoot Charles Leclerc zag zijn pogingen ook stranden. De Monegask zette uiteindelijk de vierde tijd neer, maar verdwijnt door een straf voor een motorwissel uit de toptien. Leclerc moet tien plaatsen op de startopstelling inleveren.

Verstappen is met Leclerc en Vettel in gevecht om de derde plaats in het WK-klassement. De Nederlander heeft veertien punten achterstand op nummer drie Leclerc.

Ster advertentie
Ster advertentie