2. Na chaotische slotfase en twee rode kaarten eindigt Twente-Sparta gelijk (3-3): 'Er is altijd bonje tussen Kooij en Sparta'

Na zes doelpunten en een chaotische slotfase met twee rode kaarten eindigde Twente – Sparta vanmiddag in een 3-3 gelijkspel. Shurandy Sambo bezorgde Sparta in blessuretijd een punt, maar werd vervolgens met rood weggestuurd na provocaties. Ook Sparta-assistent Jeroen Rijsdijk kreeg rood, nadat hij een speler van Twente leek te haken. "Het zal in de waan van de adrenaline gebeuren. Het zal allemaal wel niet zo bedoeld zijn."

3-3? Niks verrassends, gezien het aantal gelijkspellen dit seizoen van FC Twente (10) en Sparta (8). Wat vanmiddag wél opviel, was de chaotische slotfase. Nadat Shurandy Sambo in blessuretijd de 3-3 scoorde, kreeg hij zijn tweede gele kaart na provocaties. In de 98ste minuut, twee minuten nadat de officiële blessuretijd voorbij was, kreeg Sparta-assistent Jeroen Rijsdijk ook nog een rode kaart.

"Er is altijd bonje tussen Kooij (scheidsrechter Joey Kooij, red.) en Sparta", reageerde Hugo Borst. "Er was een assistent die in het veld een speler van Twente haakt, dat is echt onbetamelijk."

Verslaggever Dean van het Laar vervolgde: "Het zal in de waan van de adrenaline gebeuren. Ja, het is heel erg knullig. En volgens mij worden er nu ook meteen excuses aangeboden. Het zal allemaal wel niet zo bedoeld zijn."

Door het gelijkspel heeft Sparta de vijfde plek met succes verdedigd. Het gat met Twente, dat zesde staat, blijft één punt (53 om 52).