Sport

Tourpodcast De Kopgroep: een criteriumpje Nîmes

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tourpodcast De Kopgroep: een criteriumpje Nîmes

[NOS - AVROTROS] De rustdag is voorbij en ook De Kopgroep zit weer in het zadel. De renners fietsen vandaag 177 kilometer in een rondje, van Nîmes naar Nîmes. Een vrij vlakke etappe, die volgens Martijn een soort criteriumpje Nîmes is, dus een uitgelezen kans voor de sprinters die de bergen goed zijn doorgekomen.

{podcast audio="112798" caption="#18 - Criteriumpje Nîmes (S03)" }

Mart voorspelt winst voor Sonny Colbrelli, Martijn gaat voor de nog fitte Dylan Groenewegen en Joost denkt dat Caleb Ewan vleugels heeft gekregen doordat hij gisteren zijn te vroeg geboren dochter Lily voor het eerst buiten het ziekenhuis gezien heeft en daarop naar de winst zal vliegen.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep? Doe je voorspelling dan voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69

Omdat er gisteren niet gefietst is geen Monsieur 69 uit het dagklassement, maar voor deze ene keer eens de nummer 96 uit het algemeen klassement, de cijfertjes dus omgedraaid. En op die plek staat de Portugese renner Nelson Oliveira, die voor Movistar uitkomt. Wat weet De Kopgroep over deze tijdritspecialist en over het wielrennen in Portugal?

Honderd jaar gele trui

De Ier Séan Kelly had in de Tour van 1983 de eer om de gele trui één dag om zijn schouders te mogen dragen. Die trui verdedigen bleek de volgende dag onmogelijk in een etappe waarin achtereenvolgens de Aubisque, de Tourmalet en de Peyrisourde opgefietst moesten worden.

Sowieso was de groene trui meer Kelly’s ding, de winst in het sprintklassement mocht hij vier Tour de Frances achter zijn naam schrijven. Martijn komt Kelly, die tegenwoordig als commentator voor de Britse Eurosport werkt, nog regelmatig in het Tourdorp tegen. De Ier komt dan langs om een kopje koffie te stelen bij de Nederlandse equipe.

Tot slot nog een mea culpa uit Haarlem, want Mart sloeg inderdaad de Colombiaan Fernando Gaviria over in zijn verhaal van gisteren. Dank aan alle oplettende luisteraars!

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie