Sport
NOS

Perez pakt zege op nat circuit Singapore, Verstappen stelt teleur

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Perez pakt zege op nat circuit Singapore, Verstappen stelt teleur

Max Verstappen moet nog een week wachten tot hij de tweede wereldtitel op rij kan grijpen. In Singapore kwam de Nederlander niet verder dan een achtste plaats. Zijn teamgenoot Sergio Perez greep de overwinning.

Door de weersomstandigheden werd de start van de race op het stratencircuit van Singapore met een uur uitgesteld. Verstappen kon met een overwinning wereldkampioen worden, maar dat leek op voorhand al een lastige opgave. Verstappen moest vanaf plaats acht komen en op het circuit was het lastig inhalen.

Bovendien had de Nederlander een slechte start. Verstappen zakte vier plaatsen terug in de eerste ronde. De andere Red Bull-coureur Sergio Perez was beter weg. Hij ging na een paar bochten aan de leiding. Zijn eerste plaats kwam niet meer in gevaar op de natte baan.

Regen aan uitvallers

De ene na de andere rijder had moeite zijn bolide op de baan te houden. Allereerst viel Guanyu Zhou uit, hierna volgden Nicholas Latifi, Fernando Alonso, Alexander Albon, Esteban Ocon en Yuki Tsunoda. Telkens was een safety car of een virtual safety car nodig waardoor de wedstrijd niet het vooraf bedachte aantal rondes haalde. Verstappen gleed ook een keer door, maar kon zijn wagen razendsnel omdraaien. Van een aanval op het podium kwam het niet. Verstappen finishte waar hij was begonnen.

Achter Perez eindigden Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz op twee en drie. In Japan kan Verstappen volgende week een nieuwe poging doen om de wereldtitel te grijpen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie