Sport
NOS

De Toursupporter: de 'Pogi Boys', Nederlandstalige fans van Tadej Pogačar

  1. Nieuwschevron right
  2. De Toursupporter: de 'Pogi Boys', Nederlandstalige fans van Tadej Pogačar

Wielerliefhebbers komen uit alle landen en streken. De mooiste wielerverhalen vind je dan ook langs het parcours van de Tour. In de rubriek De Toursupporter spreekt verslaggever Edwin Cornelissen dagelijks met een opvallende supporter langs het parcours. In deze aflevering: de 'Pogi Boys', Nederlandstalige fans van Tadej Pogačar.

"Die laatste etappe-overwinning in de bergen, in de Vogezen, dat maakt heel de Tour goed. Dat zal ook voor volgend jaar een steuntje in de rug zijn om de Tour te winnen."

Pogačar mag deze editie van de Ronde van Frankrijk dan tekort zijn gekomen in de concurrentiestrijd met zijn grote rivaal, Jonas Vingegaard, maar voor een trouw groepje supporters is dat geen punt van zorg meer. De Pogi Boys, zoals ze zichzelf noemen, bestaat uit Nederlanstalige fans die de Sloveense coureur van UAE op de voet volgen. "Een hele moeilijke Tour, maar toch bleef hij doorvechten. Dat typeert hem", vertelt een van de groepsleden.

De groep heeft de focus al verlegd naar volgend jaar. "Ik denk dat als hij de juiste voorbereiding heeft, hij volgend jaar terugkomt om de Tour te winnen."

De man heeft een warme band met Pogačar, vertelt hij. "Ieder jaar ga ik naar Slovenië om bij zijn ouders te zijn. We hebben daar een fantastische tijd. Ik denk dat als ik met pensioen ben, ik daar een buitenverblijf ga kopen. Ik hou van Slovenië. Ik hou van Tadej. Ik hou van de mentaliteit van de Sloveen, van de cultuur: magnifiek, magnifiek."

De Tour de France bij NPO Radio 1

Ook dit jaar heeft NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor het grootste wielerevenement ter wereld. Je hoort NOS Radio Tour de France tot en met zondag 23 juli bij NPO Radio 1, op de website en in de app. De uitzendingen beginnen om 14.00 uur, behalve op zaterdag 1 juli (16.00 uur).

Podcast De Kopgroep (AVROTROS) is tijdens de Tour de France dagelijks te bekijken op ons YouTube-kanaal. Daar zie je ook regelmatig een update vanuit Frankrijk van Onze Man op de Motor, Sebastiaan Timmerman.

En houd onze Instagram Stories in de gaten om bij de quiz Hors Catégorie kans te maken op het Tour de France-prijzenpakket!

Ster advertentie
Ster advertentie