Naar homepage
Sport

Jeroen Stekelenburg: 'Ik ga mijn werk echt niet anders doen door broer'
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Stekelenburg: 'Ik ga mijn werk echt niet anders doen door broer'

Sportverslaggever Jeroen Stekelenburg is sinds 2015 de vaste interviewer van het Nederlands elftal voor de NOS. Vorig jaar werd zijn oudere broer Maarten assistent van bondscoach Ronald Koeman. Dat zorgde voor twijfels bij Jeroen, maar toch blijft hij de interviewer. "Ik ga mijn werk er echt niet anders door doen."

Dat zei Stekelenburg zondag op De Perstribune van MAX. Hij was blij voor zijn oudere broer Maarten, maar voelde wel twijfels en stapte naar hoofdredacteur Maarten Nooter. "Eigenlijk ben ik heel principieel en vind ik dat je alle schijn moet vermijden", zegt Stekelenburg. Toch kwam na dat goede gesprek naar voren dat de familierelatie geen belemmering is voor Stekelenburgs werk. "Ik heb de vorige assistent Kees van Wonderen nooit gesproken bijvoorbeeld. Ik ga mijn werk er echt niet anders door doen, al weet je het nooit helemaal zeker."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Olympische podcast

Eigenlijk zou Stekelenburg nu het EK voetbal en de Olympische Spelen verslaan, maar corona was spelbreker. Om toch in de Olympische sfeer te blijven maken Henry Schut en Jeroen Stekelenburg de NOS Olympische Podcast. Hierin gaan ze in gesprek met sporters als Estavana Polman, Kiran Badloe, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland over de Spelen die nu volgend jaar gehouden gaan worden. Het wordt een vrij lange serie. "We hebben een lijst van 30 namen", aldus Stekelenburg.

Sport in familie nooit ver weg

Vader Jan Stekelenburg was jarenlang verslaggever voor Studio Sport en met broer Maarten was de sport nooit ver weg in het gezin. Toch heeft Stekelenburg zelf nooit het idee gehad om zelf sporter te worden. "Ik zou alleen een hele goede sporter willen zijn. Van heel veel jongetjes is het de droom om spits van Barcelona te zijn, maar ik hoeft niet de linksback van Emmen te zijn met alle respect."

Stekelenburg werkt al sinds de jaren 90’ op de redactie bij Studio Sport. De laatste jaren is hij één van de uithangborden van NOS Sport geworden. Hij is nog altijd kritisch op zichzelf. "Ik mag wel iets losser en vrolijker zijn af en toe." Volgens Stekelenburg is sport vooral entertainment. "We hebben allemaal een trauma van de teen van Casillas, maar uiteindelijk is het vermaak."

Ster advertentie
Ster advertentie