Sport
NOS

Ajax heeft weinig moeite met FC Utrecht

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax heeft weinig moeite met FC Utrecht

Ajax heeft thuis een klinkende 4-0 overwinning geboekt op FC Utrecht.

De openingsfase ging het over en weer met kansen. Een goal van Ajax werd afgekeurd, omdat de bal in zijn geheel over de achterlijn was geweest. Daarna was het Donny van de Beek, die met een volley het eerste doelpunt maakte.

Na afloop ging het vooral over een veelbesproken VAR-moment bij de 2-0. Dusan Tadic scoorde, maar daar ging een vermeende overtreding van Daley Blind aan vooraf. FC Utrecht raakte van streek. Van de Beek maakte nog voor rust zijn tweede goal, van afstand.

Ook na de pauze moest Utrecht lijdzaam toezien hoe Ajax domineerde. Nadat Tadic, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico en Lisandro Martinez mogelijkheden hadden gemist, kopte laatstgenoemde uit een corner van Ziyech de 4-0 binnen.

Om 14.30 uur speelt PSV in Tilburg tegen Willem II. Mark van Bommel heeft zijn keeper Jeroen Zoet gepasseerd. Lars Unnerstall krijgt de kans onder de lat. Om dezelfde tijd wordt FC Twente-PEC Zwolle gespeeld. Dick Advocaat moet om 16.45 zijn reeks zonder verlies met Feyenoord doorzetten tegen RKC Waalwijk. AZ speelt om 20.00 uur tegen FC Emmen. De wedstrijden zijn rechtstreeks te beluisteren op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie