Zaalvoetballers zorgen niet voor stunt tegen Portugal

2. Zaalvoetballers zorgen niet voor stunt tegen Portugal

Het Nederlands team heeft op het EK Futsal in eigen land de tweede wedstrijd in de poule verloren. Regerend Europees en wereldkampioen Portugal was met 4-1 te sterk.

Nederland won eerder in de week het openingsduel van Oekraïne. Met een tweede overwinning zou Oranje zich plaatsen voor de kwartfinale. Het kwam (nog) niet zo ver.

In de openingsfase creëerde Portugal al vier mogelijkheden. Nederland was vaak een pass te laat. De eerste treffer was een eigen goal van Oualid Saadouni. Voor rust maakte Pany Varela 2-0.

Na de pauze kreeg Nederland meer kansen. Door een fout van keeper Manuel Kuijk werd het 3-0. Hij liet een schot uit een intrap los, waardoor Varela opnieuw op het scorebord kwam. Nederland deed wel wat terug. Een van de spelers zag de Portugese keeper ver voor zijn goal staan en probeerde het. De bal eindigde op de lat. In de rebound scoorde Lahcen Bouyouzan een aansluitingstreffer.

Achterin werd in de laatste minuut nog wat gerommeld waardoor Afonso Jesus namens Portugal kon profiteren en de eindstand op 4-1 bracht.

De laatste poulewedstrijd is vrijdagavond tegen Servië. Als Nederland die wint, gaat het alsnog door naar de kwartfinale.