Sport
EONOS

Na twintig jaar heeft judoka Harteveld nog altijd pijn van het missen van de Spelen

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Na twintig jaar heeft judoka Harteveld nog altijd pijn van het missen van de Spelen

In Langs de Lijn En Omstreken wordt er iedere dag gekeken naar de sportgeschiedenis van die dag. Vandaag gaan we terug naar 8 juni 2000. Op die dag bepaalt een commissie van sportkoepel NOC*NSF dat judoka Francoise Harteveld niet naar de Olympische Spelen van Sydney mag. En dat nadat ze zich wel volgens de richtlijnen van de internationale Judobond wel geplaatst had.

Zelfs na 20 jaar heeft Harteveld nog pijn van het missen van die Spelen. "Die ene droom niet halen of waarmaken door een beslissing van een ander is toch wel iets wat je tegenstaat, en waar je ook nu nog veel over nadenkt. Ik heb van kleins af aan gejudood en ben lerares geweest. Het is mijn leven geweest", vertelt Harteveld.

Als judoka won de nu 43-jarige Harteveld meerdere nationale en Europese titels. Het missen van de Spelen is dan ook echt een smet op een mooie carrière. "Natuurlijk doet het mij wat dat ik nooit heb kunnen deelnemen en dat ik de Spelen nooit gehaald heb. Maar als ik nu de Spelen van Tokio zou zien, kijk ik er alsnog met heel veel plezier na."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie