Sport
NOS

Max Verstappen maakt het waar op circuit Zandvoort

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen maakt het waar op circuit Zandvoort

Het Nederlandse feest op het circuit van Zandvoort was zondagmiddag helemaal compleet, omdat Max Verstappen de race won. De Nederlander neemt opnieuw de leiding in het wereldkampioenschap. Lewis Hamilton werd tweede.

Video niet beschikbaar

Max Verstappen ging in de ideale lijn richting de Tarzanbocht. De Nederland sneed de concurrentie van Mercedes de pas af en kwam met voorsprong de eerste bocht uit. Al direct ging Verstappen er vandoor op Zandvoort. Ook het hele achterveld kwam goed door de eerste ronde, zonder incidenten.

Verstappen moest alles alleen doen, omdat teamgenoot Sergio Perez na een dramatische kwalificatie vanuit de pitstraat startte. Het leek hem niet te deren. Alles verliep volgens plan. Lewis Hamilton kwam als eerste van de topcoureurs naar de pits. Verstappen reageerde een ronde later en behield zijn voorsprong op de Brit. Valtteri Bottas nam na deze stops de leiding in de wedstrijd.

Mercedes zet Verstappen onder druk

Hamilton reed vanaf dit moment snellere rondes en kwam dichter in de buurt van Verstappen. Het was de tactiek van Mercedes zoals Bottas in de weg reed voor Verstappen, waardoor Hamilton het gat met Verstappen kon dichten. De eerste drie coureurs schoven als een harmonica in elkaar. Verstappen had niet veel last van Bottas. Op de finishlijn haalde Verstappen de Fin op schitterende wijze in. Bottas liet de snelle Hamilton voorbij, die de achtervolging op Verstappen wederom inzette.

Al in de veertigste van 72 ronden koos Hamilton voor de tweede keer voor vers rubber. Ook dit keer deed Verstappen een ronde later exact hetzelfde. Het enige verschil was de kleur van de banden. Verstappen nam een hardere band, die wat langzamer is maar in theorie wel langer mee gaat. Hiermee veranderde er niets in de Nederlandse Grand Prix.

Hamilton geeft het op

Het verschil tussen de twee koplopers schommelde tussen de 2 en 4 seconden. De banden sleten naar het einde toe, maar Verstappen hield vol. Regerend wereldkampioen Hamilton ging een ronde voor de finish zijn banden nog eens wisselen en gaf de strijd om de overwinning op. Hij reed nog wel de snelste ronde van de wedstrijd.

In het wereldkampioenschap heeft Verstappen nu een voorsprong van 3 punten op Hamilton.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie