Sport

Slechte knieën dwingen basketballer Norel tot stoppen: 'Zit er niet meer in'
EONOS

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Slechte knieën dwingen basketballer Norel tot stoppen: 'Zit er niet meer in'

Hij had zelf nog graag een aantal jaar door willen gaan, maar zijn knieën lieten het niet meer toe. Nog een operatie zag hij niet meer zitten en dus is basketballer Henk Norel, misschien wel de beste Nederlandse speler van het afgelopen decennium, per direct gestopt.

"Het speelde al eventjes", vertelt de 32-jarige Norel bij Langs de Lijn En Omstreken. "En ik heb alle plussen en minnen tegen elkaar weggestreept. Ik wil nog heel graag basketballen, maar niet de hele tijd met mijn knieën bezig zijn. Ik had nog graag door gegaan, maar het zit er niet meer in."

NBA

Al op jonge leeftijd trok Norel naar Spanje om daar ook zijn Amerikaanse droom achterna te gaan; spelen in de NBA. Na een aantal jaar in Spanje nam hij deel aan de NBA Draft. Norel werd in de tweede ronde als 47e gedraft door de Minnesota Timberwolves.

"Die draft was in New York en ik wist wel dat gekozen werd, alleen nog niet door wie. Nadat de Timberwolves mij kozen kwam ik niet gelijk in het team. En dus hadden we een driejarenplan gemaakt, waarin ik uiteindelijk in Minnesota zou spelen. Die draft was geweldig natuurlijk. Ik stond daar op het podium met de sterren van nu. De wereld lag aan mijn voeten, maar het liep anders."

Knieproblemen en daaropvolgende operaties gooide roet in het eten. Aanvankelijk gaven de Timberwolves hem de tijd om de herstellen, maar na de zoveelste blessure was het opeens klaar. "In het laatste mailtje stond 'heel veel succes met de revalidatie', daarna heb ik nooit meer iets van ze gehoord. Dat is wel hard en dan ga je door een diep dal."

Wat Norel nu gaat doen weet hij nog niet. "Dat ben ik nu allemaal aan het ontdekken."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie