Sport

Verstappen deelt tikje uit aan Hamilton in Turkije, Bottas wint

NOS
foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Verstappen deelt tikje uit aan Hamilton in Turkije, Bottas wint

Een feilloze Valtteri Bottas heeft alles goed gedaan in de Grand Prix van Turkije. De Formule 1-coureur startte vanaf pole position en finishte ook als eerste. Een stuk minder ging het bij Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton, die drie plaatsen achter concurrent Max Verstappen eindigde en de leiding in de WK-stand opnieuw moest afstaan aan de Nederlander.

Hamilton was dan wel de snelste op zaterdag in de kwalificatie, hij moest vanaf de elfde plaats vertrekken. De reden was een motorwissel voorafgaand aan het weekend. In een koud en kil Istanboel vertrokken alle coureurs met Intermediates, banden die tussen regen- en droogweerbanden in zitten.

Hamilton won in de eerste ronde slechts een plek, na een spin van Fernando Alonso. Daarna schoof de regerend wereldkampioen door enkele snelle rondes langzaam op naar plaats vijf, achter Verstappens teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan maakte het Hamilton erg moeilijk. Ze reden naast elkaar, Hamilton leek even voorbij, maar uiteindelijk won Perez het gevecht.

Verkeerde gok

De coureurs gokten bijna allemaal op het feit dat het in het laatste gedeelte van de race droog zou worden. Na meer dan een uur racen gingen de eerste coureurs overstag. Ze haalden geen droogweerbanden, maar nieuwe Intermediates. Sebastian Vettel probeerde het wel op normale banden, maar al na een ronde moest hij weer terug naar Intermediates omdat hij over de baan bleef glijden. Verstappen wisselde als eerste van de favorieten, daarna deden Bottas en Perez hetzelfde. Ondertussen lag Charles Leclerc voorop. Zijn keuze om niet naar binnen te gaan, bleek een ongelukkige. Hij moest uiteindelijk de zege laten aan Bottas. Leclerc werd vierde.

Rammelende communicatie

Ook Hamilton koos er bewust voor niet te wisselen. Rammelende communicatie bij hem en zijn team leken een van de oorzaken van wat achteraf een slechte beslissing bleek. De Brit wisselde pas een paar ronden voor het einde, waardoor hij terugzakte naar plaats vijf. Verstappen reed in de voor de gelegenheid witte bolide naar de tweede plaats, waardoor hij wederom de leiding pakt in de Formule 1.

Ster advertentie
Ster advertentie