Sport
KRO-NCRV

Vandaag begint het wielerseizoen pas écht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag begint het wielerseizoen pas écht

Vraag het de wielerfan en die zal zeggen: vandaag begint het wielerseizoen past écht. Met de Vlaamse openingsklassieker 'Omloop Het Nieuwsblad'. In Spraakmakers blikken we vooruit op de kansen van twee veelbelovende renners met podcastmaker Jonne Seriese en NOS-commentator Maarten Ducrot.

Mathieu van der Poel

Deze week werd bekend dat Mathieu van der Poel zaterdag niet zal starten bij de 'Omloop'. Hij is ziek en kampt met koorts. Ondanks dit slechte begin verwacht Seriese ook dit jaar veel van Van der Poel. "Ik zie niet in waarom hij niet alles kan winnen."

NOS-commentator Ducrot denkt dat de verwachtingen hoog zijn, maar verwacht dat de voormalige veldrijder de druk metaal en fysiek aankan. "Hij weet waar hij mee bezig is, maar hij heeft het niet voor het zeggen." Ducrot doelt op het WK in september 2019 in Yorkshire waar - na een barre tocht door slecht weer - het lichaam van Van der Poel weigerde.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin slaat de Omloop over, maar als hij straks in Baskenland voor het eerst aan de start verschijnt heeft hij bijna 11 maanden geen wedstrijd gereden. Hij slaat nog wat koersen over om helemaal op kracht te komen. Seriese denkt dat hij het nog lastig krijgt. "In een koers ga je zoveel dieper dan in een training."

Ook Ducrot denkt dat het gebrek aan grote rondes een aderlating is voor Dumoulin. "Dan mis je een bepaalde hardheid, een basis waar je op terug kan vallen."

Kijk hier het volledig fragment uit Spraakmakers terug.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie