NOS

Nederlands volleybalteam zet ook tweede Afrikaanse tegenstander aan de kant

2. Nederlands volleybalteam zet ook tweede Afrikaanse tegenstander aan de kant

De Nederlandse vrouwen hebben ook hun tweede pouleduel op het wereldkampioenschap in eigen land zonder setverlies verloren. Na Kenia werd nu Kameroen simpel aan de kant gezet.

Celeste Plak hielp Nederland in het Gelredome in Arnhem goed in de wedstrijd met een aantal goede punten. Snel maakte Oranje een groot gat. De eerste set ging dan ook met 25-11 naar de vrouwen.

In de tweede set gingen de Kameroeners verbazend goed mee. Regelmatig hadden de tegenstanders zelfs een voorsprong. In het slot van de set maakte Oranje het goed en werd met 25-20 gewonnen.

Anne Buijs was de belangrijke vrouw in de derde set Nederland stoomde door naar een tweede zege in groep A, met in set drie 25-13 als eindstand.

Woensdagavond om 20.00 uur speelt Oranje de derde poulewedstrijd tegen Puerto Rico. Daarna wachten België en Italië voordat Nederland waarschijnlijk verder kan naar de tussenronde.