Sport

Messi gearriveerd in Parijs, Franse hoofdstad in extase

EONOS
foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Messi gearriveerd in Parijs, Franse hoofdstad in extase

Parijs is in extase. De Argentijnse stervoetballer Lionel Messi is gearriveerd in de Franse hoofdstad en wordt woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor Paris Saint-Germain.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt correspondent Frank Renout hoe er in Parijs wordt gereageerd op de komst van Messi.

"Vandaag was het eindelijk feest. Hij landde op luchthaven Le Bourget, honderden supporters van PSG stonden daar. Messi verscheen achter een raam, deed het raam open, stond er met een t-shirt met daarop de woorden 'Ici c'est Paris'. Hij zwaaide naar de massa en een Franse radiopresentator zei het lijkt wel alsof de Paus zwaait naar zijn volgelingen", aldus Renout.

"Voor mij is het een mooie dag. Als hij komt naar de club die je al jaren volgt, dan is het voor mij een prachtige dag. Maar ik denk dat het bovenal de mooiste dag is uit de clubgeschiedenis", zegt Jean-Paul Rison, kenner van het Franse voetbal met een voorliefde voor PSG.

Waar er in Parijs feest gevierd wordt, daar wordt er getreurd in Barcelona. De Catalaanse club had een akkoord met Messi, maar kon hem niet meer betalen. En dus vertrekt Messi na ruim twintig jaar bij zijn jeugdliefde.

Correspondent Edwin Winkels vergelijkt het met een echtscheiding. "Nu zie je je man of vrouw bij een ander op schoot zitten, hartstikke blij en lachen. Binnen drie dagen na het afscheid en de tranen, alsof er niks gebeurd is. Alsof het verleden niet bestaat. Dat doet pijn."

Bekijk hier het gesprek met Rison en Winkels

Ster advertentie
Ster advertentie