Feyenoord weet opnieuw niet te winnen

2. Feyenoord weet opnieuw niet te winnen

Feyenoord en Heracles Almelo hebben in De Kuip met 1-1 gelijkgespeeld. Daar mochten de bezoekers uiteindelijk niet over klagen.

Met Steven Berghuis als nieuwe aanvoerder (foto), Marcos Senesi als basisdebutant en de teruggekeerde Nicolai Jørgensen in de spits begon Feyenoord aan het duel met Heracles Almelo. Dat bleek derhalve succes te hebben. In de 14e minuut schoot Jens Toornstra de bal schitterend in de kruising. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd in. De thuisploeg kreeg nog wel een aantal kleine kansen, maar de eerste helft was verder niet heel interessant.

Na rust ging het tempo omhoog, aan beide kanten. Heracles-speler Orestis Kiomourtzoglu frommelde zich vrij en scoorde de gelijkmaker. Het was de eerste Griek die een doelpunt maakte in het shirt van Heracles.

Tegenslag

In de slotfase was Feyenoord nog dicht bij de drie punten. Ridgeciano Haps kreeg een grote kans. Eerst was verdediger Lennart Czyborra de held, toen hij de bal van de doellijn kopte. Even later had ook doelman Janis Blaswich een goed moment. Hij keerde de inzet van Luciano Narsingh tot twee keer toe.

Het bleef bij 1-1. Opnieuw een tegenslag voor Feyenoord dat dit seizoen pas drie keer wist te winnen van de tien gespeelde wedstrijden. De Rotterdammers staan na speelronde 10 tiende. Een te lage klassering voor de nieuwe trainer Jaap Stam, die het met zijn Feyenoord komende donderdag in de Europa League op moet nemen tegen Young Boys in Bern.