Sport
EONOS

Voetballer Sporkslede is ook ondernemer met De Ligt en Coutinho als klanten

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetballer Sporkslede is ook ondernemer met De Ligt en Coutinho als klanten

Sinds enkele weken rolt de bal weer op de buitenlandse velden. Wedstrijden volgen zich in hoog tempo op en er wordt dus veel gevraagd van spelers. Herstel is dan ook het codewoord. En daar helpt Fabian Sporkslede bij. Als voetballer van RKC speelde hij in februari zijn laatste wedstrijd, maar hij is daarnaast ook ondernemer. De 26-jarige voetballer levert herstelproducten aan collega's.

"In mijn carrière heb ik pieken en dalen gekend", vertelt Sporkslede bij Langs de Lijn En Omstreken. "Bij Ajax was ik vaak geblesseerd en daarom ben ik altijd nieuwsgierig geweest hoe ik sneller terug kon komen. Toen ben ik research gaan doen en daar is dit uitgekomen."

Sporkslede levert aan verschillende topvoetballers. Onder andere veel spelers van Ajax behoren tot zijn klanten, net als Juventus-verdediger Matthijs de Ligt en Bayern München-speler Phillipe Coutinho. "Zaterdagavond kreeg ik een bericht van de manager van Coutinho. Hij had last van zijn enkel en wilde wat producten hebben. Als beginnend bedrijf wilden we daar wat mee doen en dus boekten we maandag een ticket en vloog ik dinsdag na de training naar München. Daar heb ik het zelf afgeleverd aan hem."

Voor Sporkslede, die zelf geen medische achtergrond heeft, is dit ook iets wat hij na zijn carrière wil blijven doen. "Ik ben er vroeg mee begonnen dus na mijn carrière heb ik zeker een voorsprong. Het eerste jaar wilden we kijken hoe het zou lopen. In jaar twee en drie begon het echt te lopen. Ik heb natuurlijk veel contacten binnen het voetbal."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie