Sport
NOS

Vluchter Bob Jungels rijdt solo naar overwinning in touretappe

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Vluchter Bob Jungels rijdt solo naar overwinning in touretappe

Bob Jungels heeft in de Tour de France de bergetappe van Zwitserland naar Frankrijk gewonnen. De Luxemburger van AG2R-Citroën zat de hele dag in de kopgroep en won na een solo van 60 kilometer.

Vroeg in de etappe kwam een grote kopgroep van 21 renners weg. Daarbij zat Jumbo-Visma-renner Wout van Aert, die de meeste punten voor het puntenklassement pakte. Rigoberto Uran was de beste vluchter in het algemeen klassement, maar de Colombiaan moest al vroeg laten begaan.

Pinot kon het niet meer bolwerken

Op de laatste beklimming, Pas de Morgins, ging Thibaut Pinot in de achtervolging. Op de top was het verschil zo'n twintig seconden, maar daarna volgde nog een korte afdaling gevolgd door een kleine klim naar de streep. Pinot kon het niet meer bolwerken en liet zich nog voorbij rijden door Jonathan Castroviejo (INEOS) en Carlos Verona (Movistar).

Het peloton deed het rustig aan. De klassementsrijders deden elkaar geen pijn. Op de laatste honderd meter versnelde Tadej Pogačar in de gele trui nog wel. Alleen nummer twee Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) volgde zijn wiel. Onder anderen Geraint Thomas, Adam Yates, Enric Mas en Primož Roglič liepen drie seconden tijdsverlies op. Steven Kruijswijk was op plaats 24 de beste Nederlander.

Het tourpeloton houdt maandag een rustdag. Dinsdag vertrekken de renners vanuit Morzine voor een nieuwe bergetappe, op weg naar de Alpen.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie