Sport
MAX

Robin de Kruijf stopt tijdelijk bij Oranje: 'Maar ik ben niet klaar met volleybal'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Robin de Kruijf stopt tijdelijk bij Oranje: 'Maar ik ben niet klaar met volleybal'

Volleybalinternational Robin de Kruijf doet even een stapje terug. Deze zomer komt ze niet in actie voor het Nederlands team. Ze is toe aan rust, zowel fysiek als mentaal. Maar ze stelt de volleyballiefhebbers gerust. "Ik ben nog niet klaar met volleybal."

Dat zei De Kruijf zondag op De Perstribune van MAX. Het besluit om even te stoppen bij Oranje volgt een week na het winnen van de Champions League met haar Italiaanse club Conegliano en vlak na het vieren van haar dertigste verjaardag. "Het lijf zegt dat er al heel veel blessures zijn geweest. Dat geeft aan dat er wel wat verval aan het intreden is", zegt De Kruijf. "Vanaf mijn zestiende tot mijn dertigste al veertien jaar lang club en interlands aan het combineren. Ik ben ook op een leeftijd dat ik wat dingen buiten het volleybal wil hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eén van die 'dingen' buiten het volleybal is bijvoorbeeld een hond. Die heeft De Kruijf nu net geadopteerd. "Al jarenlang worden beslissingen voor mij genomen. Ik wil nu mijn eigen beslissingen kunnen nemen." De break komt op een goed moment. Nederland heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen, waar het in 2016 nog als vierde eindigde. Volgend jaar staat het WK op het programma.

Afleiding

Robin de Kruijf omschrijft zichzelf ook als een type dat afleiding nodig heeft. Het moet niet alleen maar draaien om volleybal. Zo beschrijft ze een hotel in Macau waar ze ook naar het casino kon. "Als het alleen maar volleybal is dan word ik een beetje moe. Ik heb ook iets anders nodig." Wel zorgt De Kruijf ervoor dat ze dat zo doet dat het niet ten koste gaat van haar sportieve prestaties. "Met team- en kamergenoot Celeste Plak ging ik ook Japan in met de taxi."

Diezelfde Celeste Plak hoopt dat De Kruijf door rust te nemen weer aan kan sluiten bij Oranje volgend jaar. Zelf nam Plak ook een sabbatical. Dat deed teamgenoot Lonneke Slöetjes ook, maar die laatste besloot niet lang daarna om definitief te stoppen met volleybal. De Kruijf heeft die intentie niet. "Ik ben niet volleybalmoe."

De Perstribune: Robin de Kruijf

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie