Sport
EONOS

Italiaans dorp vernoemd naar legendarische wielrenner Fausto Coppi

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Italiaans dorp vernoemd naar legendarische wielrenner Fausto Coppi

Als eerbetoon aan de legendarische Italiaanse wielrenner Fausto Coppi heeft zijn geboortedorp de naam veranderd. Het stadje Castellania wordt door het regiobestuur omgedoopt in Castellania Coppi. Coppi werd honderd jaar geleden, op 15 september 1919, geboren in het Noord-Italiaanse dorpje, waar hij met zijn broer Serse ook begraven ligt.

Renate Verhoofstad is wielervolger en woonde jaren in Italiƫ. In Langs de Lijn En Omstreken haalt ze herinneringen op aan de legende Fausto Coppi.

Renate Verhoofstad over Italiaanse wielerlegende Fausto Coppi

"Coppi was zijn tijd ver vooruit. Hij wordt gezien als de grondlegger van het hedendaagse wielrennen. Hij hield zich bezig met het ontwikkelen van trainingsmethodes, hij was bezig met zijn materiaal en lette op zijn voeding. En ja, hij experimenteerde ook als een van de eerste met doping."

Castellania is een dorp waar nu nog nauwelijks 100 mensen wonen. Er is daar eigenlijk niet heel veel meer dan de herinnering aan Fausto Coppi. Er is een museum, overal hangen foto's van hem, zijn zoon woont er nog. Het is natuurlijk wel slim door het naar hem te vernoemen, dat is de enige manier om een beetje geld te verdienen aan het verleden.

Ster advertentie
Ster advertentie