Sport
EONOS

KNVB wijst overname Vitesse af: 'Twijfel of de gelden legaal zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. KNVB wijst overname Vitesse af: 'Twijfel of de gelden legaal zijn'

Grote problemen voor Vitesse. De KNVB heeft de overname van de Common Group afgewezen. Want, de investeringsmaatschappij - geleid door de Amerikaan Coley Parry - is volgens de voetbalbond te vaag over haar financiële achtergrond.

Video niet beschikbaar

"Dat komt omdat er wantrouwen is", legt Richard van der Made uit in Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. "De KNVB vraagt zich af waar het geld vandaan komt van de Common Group van Coley Parry. En het kunnen aantonen van die informatie is essentieel, vindt de licentiecommissie."

Van der Made gaat verder. "Er is ernstige twijfel of de gelden van Parry wel legaal zijn." De situatie bij Vitesse wordt door deze beslissing steeds ingewikkelder. Zowel sportief gezien - de club uit Arnhem staat laatste in de Eredivisie - als bestuurlijk gezien zijn er dus problemen. En dus is het tijd voor plan B.

De club moet weer terug in Arnhemse handen. Dan zouden er er investeerders komen die minimaal voor 75 procent aan aandelen van Vitesse krijgen. Parry heeft dan een minderheidsbelang," legt Van der Made uit. "Achter de schermen is Vitesse druk bezig om mensen met een geel-zwart hart en een goede portemonnee te bewegen de club te helpen. Maar dat is lastig. Vitesse is een bodemloze put: degradatie dreigt en Parry heeft in Arnhem nog een schuld uitstaan van twaalf miljoen." En dus wordt plan B nog lastig te realiseren en lijkt een uitweg ver weg.

Vitesse heeft tot en met woensdag 21 februari de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen het besluit van de licentiecommissie van de KNVB.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie