Sport
EONOS

Kassa rinkelt opnieuw in Eindhoven, 'Madueke vertrekt voor 38 miljoen euro'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kassa rinkelt opnieuw in Eindhoven, 'Madueke vertrekt voor 38 miljoen euro'

De kassa rinkelt opnieuw in Eindhoven. Na het winterse vertrek van Cody Gakpo, vertrekt ook vleugelaanvaller Noni Madueke. PSV is met Chelsea mondeling akkoord over een overgang en Madueke hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden.

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, over de transfer. "Het gaat afgerond om zo'n 38 miljoen euro. Het ligt ergens tussen de 35 en 40 miljoen in, met bonussen is het wat ingewikkeld, dus hou het maar op 38 miljoen euro."

De in Engeland geboren Madueke kwam in de zomer van 2018 als 16-jarig jochie in Eindhoven. Hij had nog een contract tot en met 2025 in Brabant. Oranje-international Cody Gakpo vertrok eerder deze transferperiode al naar Liverpool. Voor hem ontving PSV een recordbedrag, zo'n 50 miljoen euro.

Met het vertrek van de twee smaakmakers worden de titelkansen van de Eindhovenaren er niet groter op. PSV staat op plek vier in de eredivisie, op één punt achterstand van AZ en Ajax, en op vijf punten achterstand van koploper Feyenoord.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie