Sport
EONOS

PSV wacht lastige klus in Europa League na nederlaag tegen Olympiakos

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV wacht lastige klus in Europa League na nederlaag tegen Olympiakos

PSV moet door de 4-2 nederlaag bij Olympiakos volgende week alles uit de kast halen om de achtste finales in de Europa League te bereiken.

Vooral de eerste helft in Griekenland zal voor de nodige gespreksstof zorgen. Met de van een blessure teruggekeerde Mario Götze in de basis ging PSV op jacht naar de eerste Nederlandse zege bij Olympiakos. In de voorgaande vijf wedstrijden wonnen de Grieken vier keer. Het ene gelijkspel vond plaats in 1986 tegen Ajax (1-1).

Een Eindhovense overwinning leek er echter geen moment in te zitten, met name omdat voor rust gepruts aan PSV-zijde tot liefst drie tegentreffers leidde.

Baumgartl in de fout

Andreas Bouchalakis kopte als eerste raak uit een indraaiende vrije trap van Mathieu Valbuena, waarbij PSV'ers stonden toe te kijken. Yann M'Vila schoot een afgeslagen bal buiten bereik van Yvon Mvogo tegen de touwen, op het moment dat Olivier Boscagli aan het hoofd werd behandeld en er sprake was van desorganisatie. En op slag van rust profiteerde Youssef El Arabi van een kapitale fout van de voor Boscagli ingevallen Timo Baumgartl.

Gelukkigerwijs maakte PSV twee goals in het eerste bedrijf en dat had het te danken aan Eran Zahavi. Hij zorgde tussendoor voor de 1-1 en 2-2. Eerst veranderde Sokratis een poging van de Israëliër van richting en later kopte Zahavi een afdraaiende corner van Philipp Max binnen.

In de tweede helft was er veel minder spektakel. Zahavi leek wederom de gelijkmaker te noteren, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de paal. De thuisploeg, met PSV-huurling Bruma, consolideerde de voorsprong en liep in de slotfase zelfs nog uit naar 4-2 door toedoen van Giorgos Masouras

De return is volgende week in Eindhoven. Dan kan trainer Roger Schmidt overigens geen beroep doen op Ibrahima Sangaré. De Ivoriaan stond op scherp en kreeg geel in Piraeus.

Ster advertentie
Ster advertentie