Sport
EONOS

Rosalin Kuiper zeilt de wereld rond in prestigieuze Ocean Race

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Rosalin Kuiper zeilt de wereld rond in prestigieuze Ocean Race

Het duurt nog ruim acht maanden, dan gaat in Allicante de Ocean Race van start. De zeilwedstrijd om de wereld wordt eens in de drie jaar gehouden en geldt als een van de meest prestigieuze. Inmiddels begint al wel het deelnemersveld duidelijk te worden. Zo zal er in ieder geval een Nederlandse boot aan de start verschijnen en maakte Team Malizia haar bemanning bekend. Daarbij een Nederlandse debutante: Rosalin Kuiper.

Kuiper gaat aan de slag als co-schipper en boat captain. Dat betekent dat ze verantwoordelijk is voor het technische gedeelte van de boot. "In zo'n carbon racemonster heb je een kiel, hydroliek, je hebt foils, je hebt onwijs veel electronica", vertelt ze in Langs de Lijn En Omstreken. "Als je op de oceaan zit en er breekt iets, dan moet ik dat kunnen maken. Momenteel wordt ik door een team van tien specialisten opgeleid om de boot te kunnen fixen als we op de oceaan zitten."

Internationale bemanning

Kuiper zit met vier anderen op de boot en samen varen ze in een halfjaar de hele wereld rond. De bemanning is internationaal en dat is juist wat haar zo aanspreekt. "De team vibe is anders. Iedereen komt uit een ander nest. Je moet op andere manieren met elkaar communiceren en dat vind ik interessant."

De Ocean Race begint over acht maanden. De finish is in Den Haag.

Ster advertentie
Ster advertentie