Sport

De Graafschap teleurgesteld na besluit rechter: 'Een klap in het gezicht'

foto: Pro shotsfoto: Pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. De Graafschap teleurgesteld na besluit rechter: 'Een klap in het gezicht'

[NOS] Het KNVB-besluit om Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren naar de eredivisie blijft overeind. Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie vonden dat zij recht hebben op promotie naar de eredivisie, maar volgens de rechter heeft het bestuur betaald voetbal van de KNVB correct gehandeld.

De Graafschap-trainer Mike Snoei is uitermate teleurgesteld in de beslissing van de rechter. "Ik vind dit wel een klap in het gezicht. De rechter trok gelijk van leer en was glashelder in zijn besluit", zegt Snoei in Langs de Lijn En Omstreken. "Hij was zelfs zo duidelijk dat hij bijna een nieuwe algemene ledenvergadering afraadde."

"Het gaat alleen maar over het juridische en er wordt niet gekeken naar het sportieve. Op basis daarvan hebben we de zaak verloren. Nu worden er twee prachtige clubs in de steek gelaten. Dat is teleurstellend. De conclusie is dat de KNVB bepaalt wat er gebeurt", aldus Snoei.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie