EONOS

Emmen gedegradeerd uit eredivisie, NAC wint na penalty's

2. Emmen gedegradeerd uit eredivisie, NAC wint na penalty's

FC Emmen is gedegradeerd uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien verloor in de halve finale van de play-offs van NAC Breda na penalty's.

Na negentig minuten was de stand gelijk, 1-1. Lex Immers schoot de bezoekers op voorsprong, Emmen kwam tien minuten voor het einde op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt van Ramon Hendriks.

In de verlenging werd er niet meer gescoord en dus moesten er strafschoppen worden genomen. En NAC nam die beter dan dan Emmen.

NEC-NAC in finale

In het Goffertstadion van NEC waren 1500 toeschouwers aanwezig. Ze waren niet voor niets gekomen, want al na vijf minuten maakte rechtsback Bart van Rooij de prachtige 1-0. Hij nam een lange bal aan en schoot de bal van ver vol in de kruising.

Het doelpunt gaf NEC vertrouwen en daarna kwamen de Nijmegenaren amper in de problemen. Vlak voor rust maakte Rangelo Janga de 2-0, na een uur spelen bepaalde Jonathan Okita de eindstand, 3-0.

Zondag spelen NEC en NAC Breda de finale.